Beschrijving

Doe mee aan de ‘carnavalskapel vur 1 dag’

Op zondag 23 februari 2020 bundelen blaasmuzikanten van ’t Faantelaand, d’n Haaykaant, Potteschijtersland, Knusterooierslaand en Klaiendam hun krachten. Samen formeren ze de ‘blaaskapel voor 1 dag’ in Brabant!

Carnaval en blaasmuziek kunnen niet zonder elkaar. Want wie kan er nou niet stilstaan als een blaaskapel een carnavalshit op straat speelt of in een bomvol café. Harmonie ‘De Eendracht’ uit ’t Faantelaand (Raamsdonksveer) roept al blaasmuzikanten die carnaval een warm hart toedragen en het leuk vinden om een muzikaal feestje te bouwen, zich op te geven en deel uit te maken van deze fantastische ervaring. Samen in het carnavalsgedruis, onder het genot van een biertje de blaaskapel voor 1 dag vormen die misschien wel de grootste van Brabant is.

Wat gaat er gebeuren? Op zondagmiddag 23 februari doet de ‘blaaskapel voor 1 dag’ mee aan de optocht van Raamsdonksveer. We maken samen met andere carnavalsvierders een triomftocht door ’t Faantelaand en midden in het centrum neemt de blaaskapel een prominente plek in beslag waar we de optocht verder met muzikale klanken gaan begeleiden. Een unieke gelegenheid om samen muziek te maken en de optocht rustig te bekijken. Ben je wat minder mobiel, maar toch meedoen met de blaaskapel? Geen probleem. Het is voor muzikanten mogelijk om pas aan te schuiven op het moment dat de ‘blaaskapel van 1 dag’ vanuit de optocht naar hun podiumplaats gaat. 

 

Moet ik een ervaren muzikant zijn om mee te mogen doen? Nee, dat hoeft niet. Het repertoire met muziek houden we zo simpel mogelijk. In twee repetities studeren we een aantal makkelijk te bespelen carnavalsnummers in. Dus heb je altijd als eens willen meeblazen in een blaaskapel, dan is dit je kans. We kunnen zelfs een instrument voor dit evenement uitlenen! Ook zijn mensen die bekkens, tamboerijn, sambal of triangel kunnen bespelen van harte welkom. En natuurlijk zijn we ook op zoek naar een vaandeldrager. Onze tambour-maître is niemand minder dan Huub Hangop. Het gaat om de gezelligheid en saamhorigheid.

Kan ik me nu al aanmelden? Natuurlijk! Individueel of per groep/vereniging, inschrijven kan t/m half februari hier op de site of door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dus maak anderen ook enthousiast en schrijf je vandaag nog in!

Details evenement

Aanvang:23-02-2020 13:49
Locatie:Centrum Raamsdonksveer